3 - 5 oktober 2014

Mai Chau

Da vi begge trængte til at komme ud af storbyen, valgte vi denne gang at tage til Mai Chau som er et bjerg og dalområde ca. 3,5 times kørsel fra Hanoi.

Og det kom vi virkelig :-) - vi endte i det mest smukke og grønne område jeg længe har besøgt, masser af rismarker og nogle af dem enda anlagt i terasseform. Bjerge ligemeget hvor du kikkede hen, og ikke mindst stadig ikke overturistet. Masser af mulighed for at cykle og gå igennem de skønneste lokale landsbyer.

Så den oplevelse vi fik på denne tur var, at cykle og ikke mindst en meget lang gåtur op i bjergene (4 timer) - hvilket var for meget for mit knæ - men guiden er tilgivet - for sceneriet var smukt smukt - vi oplevede bittesmå landsbyer oppe i bjergene, hvor folkene hverken havde strøm eller internet/telefonforbindelse - der bor de med deres familer og dyr, ja fattige det var det men sikkert rige på så mange andre ting.

Den første nat sov i på nogle madrasser på gulvet i et homestay (som jeg nok vil betegne som mere som et Bed and Breakfast) - god mad og pænt og rent var der. Jeg havde dog sat næsen op til at skulle bo og lave mad sammen med familien.

Husene i området er bygget på pæle dvs. at nederst opholder man sig i dagtimerne, laver mad, vasker m.m. for så at gå op at nogle trapper til et rum ovenpå hvor man så sover. Mange af folkene i området er af den hvide Thai minoritet, det var denne her familie også.

Efter at have sovet skønhedssøvn og vågnede op til hanegal og smuk solopgang over rismarkerne, var vi klar til at udforske området endnu engang.

Nat nr. 2 sov vi i bambushytte. Denne aften skulle vi spise på en resturant et stykke fra hvor vi boede og da vi kom tilbage og skulle sove - var der en lokal fest igang, dvs. at 2 grupper lige ved siden af hinanden på en græsplæne have slået sig ned - 1 hvor der var traditionel Thai musik og dans - og 1 gruppe med den mest heftige basmusik - det var nærmest som om at sidde inde i højtaleren :-( - men heldigvis stopper musikken kl.22.30 - og så var der ro  - griner- bortset fra at vores rum lå lige foran en andegår, rap rap rap rap, og så skulle vi også lige glædes med et gevaldigt tordenvejr kl. 4 om morgenen tilsat lidt hanegal - griner.

Bare det at bo i et område hvor du kan mærke dagliglivet fra de lokale er unikt.

Men alt i alt en skøn og anderledes oplevelse af Vietnam.

Se også billederne derfra - hvor jeg vil beskrive lidt mere om hver ting.

Kh Mona

 

| Svar

Nyeste kommentarer

31.03 | 23:17

Hvor kommer I dog til at savne disse smukke steder i verden - og hvor jeg kommer til at fortryde ikke at tage imod jeres gæstfrihed.

27.03 | 17:05

Hej med jer - tænk at der nu er gået næsten 1,5 år - forrygende. Men det bliver nu rart at få greveparret hjem igen, så vi kan få lidt hygge i det danske land.

20.12 | 12:10

Kære venner i det fjerne - tak for alle de gode historier dernede fra. Det er hyggeligt at læse om jeres - læs Monas - oplevelser -

07.07 | 12:36

Hej Mona og Jacob
Det har været dejligt at kunne følge jer. Hvor har I oplevet meget. Vi glæder os til at høre mere og se jer igen. Kram Jess og Majken