25/11-2013 - 15/9-2014

Mandag den 15. september 2014

Kære alle

Tja så er der endnu gået et stykke tid siden jeg sidst har skrevet - tiden er bare fløjet afsted.

Imellemtiden har Jakob og jeg været hjemme i Måløv sammen, jeg måtte dog haste hjem 1 uges tid før Jakob - da min kære onkel Bent døde i en alder af 83 - men da jeg gerne ville hjem og være med til begravelsen tog jeg afsted så hurtigt det kunne lade sig gøre. Onkel Bent var slutningen på en æra, hvor han og min afdøde gudmor har betydet meget for mig hele livet. Æret være deres minde.

Nu hvor jeg er tilbage igen i Hanoi, ligger det store arbejde med at afhænde min onkels ting m.m. på mine søstres og kusines hænder, og siddende herude fra og kan følge med på sidelinjen, gør de et stort stykke arbejde - som nok desværre kommer til at tage lang tid at få orden på.

Men udover dette så måtte Jakob også opleve at den dag han skulle afrejse fra Hanoi til Danmark, at komme hjem fra arbejde til vores lejlighed hvor der gik en fotograf rundt sammen med vores engelsktalende kontaktperson,  for at tage billeder, og at der ydermere var flyttet rundt på en del af vores ting, samt at alle de ting Jakob havde lagt frem på sengen for at blive pakket i kufferten også var flyttet, så min kære mand var en anelse oppe i det røde felt - men fik ringet til vores udlejer og fik fyret vores kontaktperson. For filen dag - det er bare Vietnam i en nøddeskal, der er sku ingen pli - det kunne jo bare have spurgt først om muligheden for at komme og tage billeder.

Udover alt dette havde vi nogle dejlige dage hjemme i Måløv og omegn sammen med gode venner og familie. Vi fik slappet af, nydt det danske vejr, som viste sig fra sin gode side. og ikke mindst bare det at kunne være ude i den friske luft var fantastisk.

Vi var inde og se forestillingen: hjemløsekoncert i Bremen, sammen med Mette, Anne, Masja, Morten og Louise - og den forestilling kan stærkt anbefales (bliver kun afholdt en gang årligt).

Under forestillingen fik vi denne pudsige oplevelse med: se linket

http://www.bt.dk/politik/pia-kjaersgaard-raser-over-wafande-jeg-vil-ikke-staa-model-til-den-slags

Jeg lægger lidt billeder op på undersiden danmark til Jer.

Kh Mona 🤩

 P.s. resten af mine skriverier følger under dagbog 2.

Onsdag den 30. juli 2013

Hej derhjemme

Så er vi vel hjemme igen efter nogle fine dage i Hoi An. (se underside Hoi An, og ikke mindst billederne og videoklippene).

Mens jeg har været i danmark har vi haft vandskade  på en væg og i loftet i lejligheden, og i går kom der så en maler for at udbedre det, dvs. han malede bare over skaderne, så jeg måtte fortælle ham at han først skulle slibe skaderne væk inden han malede (gad vide om der findes en autoiseret håndværker uddannelse herude). griner.

Nå men hyg jer nu med billederne fra Hoi An.

Tirsdag den 23. juli 2014

Kære trofaste læsere 🙂

Så er jeg retur til Hanoi og ikke mindst Jakob igen, dejligt.

Jeg har nyt mine 3 uger hjemme i Måløv og omegn, har haft nogle skønne timer sammen med familie og venner.

Hygget rigtig meget med Majsa, Alex, Morten og Louise - takker for nogle dejlige timer.

Jeg har nydt vejret, haven og det at kunne cykle rundt i frisk luft, nydt de lange aftner udenfor.

Herude er her "stille" dvs. at rigtig mange expats stadig er på ferie, taget hjem, men nye er så småt ved at komme til.

Herude er der også nogle af vore danske venner på ferie, nogle har vi mødt inde i Hanoi til en kop dejlig bia hoi - andre skal vi være sammmen med i Hoi An fra i morgen og til søndag ;.).

Kærlig hilsen os der bor i hedebølge hele tiden :-)

P.s. jeg opretter en ny billedunderside: Danmark

 

 

Mandag den 7. juli 2014

Kære alle

Jakobs kontrakt er blevet forlænget med 1/2 år :-) dvs. til den 2. maj 2015.

Jeg er pt. hjemme på ferie i danmark.

 

God ferie til Jer alle.

 

Kh

Fredag den 13. juni 2014

God herlig fredag derhjemme.

Siden sidst har Jakob og Jeg været på en forlænget weekend til Da Lat (se mere herom senere, under linket Da Lat).

Lige nu er det nedtælling for mig, jeg kommer hjem til DK fra den 25/6-16/7, og så kommer vi begge hjem på endnu en ferie i august, hvis ellers den studietur Jakob er ved at planlægge med nogle vietnamesere kommer på plads.

Lige nu går vi begge og venter på et svar om Jakobs kontrakt bliver forlæget - jeg skal jo også give forsvaret svar på om jeg skal søge yderligere orlov - eller starter på arbejdet igen til november.

Jeg er blevet rigtig glad for at passe Oliver og det lader til at han og jeg går fint i spænd - og jeg nyder at hygge med ham.   Jeg håber på at næste gang jeg mødes med Oliver at fået taget et billede af os - så skal det nok komme med på hjemmesiden.

I sidste uge havde vi det mest frygtelige tordenvejr, mange træer væltede som tændstikker og en taxi chauffør blev dræbt i sin bil. 2 unge mennersker druknede i West lake, da de ikke nåede at komme i land fra deres båd.

Jakob og jeg blev fanget på en bar i flere timer, uden lys og med vandet fossende ind af døren. Vi skulle have været til et andet arrangement samme aften, men valgte at droppe det, heldigvis for det for ellers havde vi måske fået et træ i hovedet. Da det endelig blev muligt at bevæge sig ud, måtte vi sno os mellem væltede træer hjemad. Da vi kom hjem, havde det regnet ind af en af vore vinduer og en blomsterkrukke var gået itu, nådigt sluppet for os.

Vi har også været til grundlovsdag i den danske ambassadørs bolig, med tale fra ambassadøren og en eller anden minister. Maden vi fik var dansk og der var masser af fri øl, vand og vin.

Ellers sker der ikke det helt store, da som jeg skrev sidt er farveltid herude, da skolerne allerede nu har sommerferie. Mange tager på ferie og mange tager hjem for bestandigt.

I aften skal jeg mødes med en dansk kvinde som har en virksomhed herude www.oisoioi.com. jeg glæder mig til at høre om hvordan det er at drive virksomhed i vietnam.

Hyg Jer til jeg skriver igen.

P.s. I må gerne skrive nogle hilsner til os - det bliver vi så glade for

 

Søndag den 1. juni 2014

Go herlig søndag derhjemme :-)

Herude er foråret virkelig kommet, med mange smukke blomster på træerne og ikke mindst i alle søerne står lotus på spring, og vi er så heldige, at vi kan se forandringerne fra dag til dag fra vores vinduer :-)

Jeg har været så heldig at få lov til at "passe" en dansk dreng på 15 som hedder Oliver. Oliver har et mentalt handicap, og jeg skal hente ham fra skole 1 gang om ugen og så skal han og jeg hygge om eftermiddagen.

Jeg har endnu engang været på en guided tur omkring en af søerne i Hanoi (Truc Back Lake) - det er utroligt så mange forskellige templer de har herude, og jeg indrømmer gerne at jeg ikke kan kende forskel på dem, beklager men det er ikke lige der min spidskompetance er :-).

Vi har oplevet det mest fantastiske tordenvejr, jeg har aldrig set himlen forandre sig på den måde, og fototosset som jeg er skulle det bestemt også foreviges.

Min engelsk konversations klasse havde time i en af deltagernes pool, hæ hæ, indrømmet svømme pools er at foretrække disse dage, hvor varmen er mellem 35-36gr (føles som 46-46gr) og en luftfugtighed der siger spar to. Bvadr bvadr.

Jeg er blevet inviteret til at deltage i en ny læsekreds da den jeg pt. deltager i, skal vores leder hjem.

Det er store farvel tid herude, da rigtig mange tager videre ud til andre steder i verden, eller vender hjem.  I den forbindelse har vi også været til vores første farvelparty hos nogle danskere herude.

Så har jeg drukket kaffe med Nga, vores tidligere maid, fra sidste gange vi var her. Skønt at møde hende og høre om hvordan hun har det.

Hold humøret højt til jeg skriver næste gang.

Lørdag den 17. maj 2014

God herlig lørdag morgen herfra 🤪

Vi har nu boet i vores nye lejlighed 1 uges tid - og jeg må sige at det er som at have vundet i lotteriet - udsigten er fantastisk, vi kan sidde i vores sofa og kikke lige ud på en lotusdam og jeg glæder mig til at de springer ud.

Vi nyder i disse dage den fantastiske solnedgang fra vores terasse.

Se billeder fra den denne lejlighed under (lejlighed 2).

Som jeg nævnte i mit sidste skriv har vi været på Ha Long Bay. Jakob og jeg skulle møde Mette og familie på båden Fønix Cruise, hvor vi skulle overnatte, sejle i kajak, bade fra en uberørt strand og båden skulle lægge til væk fra de andre både, NOT: Ked af at sige det men hvis Ha Long Bay stadig skal gå ind under World Herritage steder - så  skal der nogle andre regler til - alle bådende smider affald i vandet, nogle både holder discofest hele natten, det hører simpelthen ikke hjemme sådan et smukt sted.

Da vi havde vinket farvel til Mette, Anne og Janus begyndte vi så småt at tænke på at pakke vores grej ned til flytningen.

I vores forrige lejlighed oplevede vi 2 gange efter et mega regnvejr at få vandskade - øv øv men heldigvis fik vi ikke ødelagt vores ting.

Jeg har prøvet den mest fantastiske massage herude, inklusiv ansigtsbehandling, 2 timers forkælelse.

Nu hvor vi er flyttet til et mere roligt område bruger jeg min cykel hele tiden til at komme rundt - skønt - selv om temperaturen nogle af dagene er 40gr.

Jeg har i går også prøvet helbredene Yoga, troede ikke at min krop kunne komme ud i sådanne nogle mærkelige stillinger - men sjovt og grænseoverskridende var det.

Hav en dejlig lørdag

Tirsdag den 29. april 2014

thân yêu tất cả (kære alle)

Hvad er så sket siden jeg har skrevet sidst - en hel masse 🙂

Vi har nu fået besøg af Mette, Anne og deres søn Janus, som blev helt overvældet af de mange indtryk som landet giver.

Vi selvfølgeligt vist dem noget af den gamle bydel, været på cykeltur rundt om westlake, været i badeland.

Vi var så heldige da vi besøgte literaturtemplet, var der en masse "studenter" som blev fejret, og der var også en bogmesse i templet.

Besøgt live and learn - et projekt som arbejder med at undervise lærere i bedre håndtering i energibesparelser m.m. og i den forbindelse fik vi også talt om skolesystemet herude. Eleverne arbejder meget hårdt med lektier også når de er kommet hjem fra skole, hvis forældrerne har råd til det betales der også til en privatlærer efter skoletid. Det er ikke meget fritid tilovers.

Vi har set en hund blive grillet (advarsel - måske jeg godt kan finde på at ligge billedet op, så er i advaret).

Set det nedskudte B52 bombefly i en lille sø, inden midt i et bykvarter - lover Jer at det var svært at finde.

Mens Mette, Anne og Janus rejste videre til Hue og Hoi-An (byerne ligger i midt Vietnam) har jeg har nu lært en smule indisk bollywood dans - ikke nok med hele kroppen blev rørt - det gjore lattermusklerne i den grad også.

Jeg tog en hurtig og rask beslutning - jeg trænkte simpelthen til at se noget sol - så jeg bookede 4 overnatninger i Hoi An og mødte familen der. (se mere om den tur under Hoi An).

I morgen skal vi tidligt op og afsted på sejltur til Ha Long Bay - vi skal møde familien på båden, mere om det når vi er kommet retur.

 gặp anh sau (på gensyn)

Onsdag den 16. april

Bagsiden af den nyåbnede restaurant med den fine udsugning :-(

God påske til Jer alle derhjemme.

Så er det ganske vist - vi flytter til en ny lejlighed den 10. maj :-) - her er simpelthen for meget larm omkring hvor vi bor - og ydermere er den nyåbnede resturants udsugningsanlæg for dårligt - al larm og lugt går ind i vores soveværelse (se billede).

Kommer dog til at savne vores fantastiske udsigt her - men sådan er det jo, man får noget andet og siger farvel til noget.

Den nye lejlighed ligger i et mere roligt område - stadig med udsigt over en sø, men denne gang skal vi bo på 2. sal. Lejligheden er også mindre 2 vær. og 2 badev. og ikke mindst mindre husleje, hvilket betyder flere rejser som Jakob siger.

På fredag får vi besøg af Mette, Anne og Janus, de skal være her i 16. dage, de skal bo hos os nogle dage samt rejse rundt i Vietnam, vi skal mødes med den på en sejltur I Halong Bay. Vi glæder og meget til at se dem.

I lørdags var vi til Hanoi Sound Stuff festival, hvor flere forskellige DJ fra forskellige lande viste hvad de kunne - havde aldrig troet at jeg skulle til DJ dance - men sjovt var det.

Søndag morgen var vi klar og i løbetøjet og iført lyserøde kasketter - da vi havde medt os til 5 km FUN RUN arrangeret af HIWC. Jakob smugtrænede lørdag morgen med det resultat at han havde ondt i benene søndag - griner - men det er også mange måneder siden han sidst har løbet.

I min english conversation group igår - blev vi alle indført lidt i det koreanske alfabet, godt gået af  Ji Eun fra Korea. I næste uge skal vi alle lære Indisk Bollywood dans :-)

Denne månedes Coffemorning blev afholdt på Zenith Yogacenter, hvor de forskellige undervisere demomstrede forskellig e former for Yoga og Pilates.

Jeg har meldt mig som frivillig til at arkivere HIWC (Hanoi International Womens Club) billeder digitalt, så må jeg se hvordan det spænder af:-), i morgen skal jeg oplæres.

Nok for denne gang - hav det godt til næste gang.

Torsdag den 3. april

Tilbage til vores lejlighed i Tay Ho igen, hvor foråret også står på spring - herude er foråret meget meget kort. Da jeg kom hertil var det omkring 30 gr. og med en meget høj luftfugtighed - så hvis vi ikke passer på og tænder vores air-con. på tørring - bliver vores tøj mm muggent.

Har nydt nogle skønne dage og aftener uden for.

Jeg har igen været på cykeltur med kvindeklubben - denne gang skulle vi se 4 broer - den nye bro til lufthavnen, den gamle lufthavnsbro, en bro jeg ikke lige ved hvad hedder og så den berømte Long Bien Bro. Turen var på omkring 40 km og vi cyklede de sjoveste steder, vi var alle helt flade og trætte da vi endelig nåede tilbage til Tay Ho.

Har været til en hyggeaften med nogle af de danske kvinder som er herude, denne aften deltog vi i en yoga seance, bagefter fik vi serveret noget himmelst hjemmelavet vegetarmad - tak til Zenith Yoga Center.

Jakob og jeg var af den Danske Ambasade inviteret til at overvære Earth Hour 2014. Selve arrangementet foregik foran Opera Huset i Hanoi. Meget flot set up og flot show. Vi skulle sidde på 1. række sammen med folkene højt på strå :-) - vores ambassadør John Nielsen var på scenen sammen med flere kendte og slukke lyset. Hele arrangementet blev sendt live på TV og Jakob og jeg kunne ses der også.

Jeg har også deltaget i en nyetableret filmklub - vi så filmen Heaven and Earth af Roman Polanski - jeg tror at vi alle kneb en tåre. Filmen bliver vist i en lille gammel biograf Cinematheque - biografen har stadig et klaver stående i hjørnet - meget meget skønt sted, oser af gammel romatik.

Her hvor vi bor er der rigtig meget gang i byggeri så larmen tager til og det generer mig - så jeg er pt. igang med at se om jeg kan finde et mere roligt sted at bo - selv om vores lejlighed er dejlig.

Hav en dejlig dag alle trofaste læsere.🙂

Fredag den 21. marts 2014

Kære alle

I skrivende stund sidder jeg hjemme i danmark :-) og hvor er det skønt at være hjemme - ikke sådan at forstå at jeg/vi ikke har det fantastisk i Hanoi - det har vi.

Men at jeg er så heldig at jeg kan kombinere de to verdener - det er fantastisk.

Det er vidunderligt at kunne se sine børn og svigerbørn igen :-) - og ikke at forglemme min mor, søstre, onkel og alle vennerne - tak fordi i gider at se mig - hyggeligt at blive opdateret på hjemmefronten,

Det er desværre statig gråt og regnfuldt i Hanoi - så også det blandede forårsvejr herhjemme bekommer mig vel, men ifølge vejrguderne ser det ud som om solen kommer når jeg vender retur.

Mange kærlige hilsner

Mona

 

 

 

 

Mandag den 3. marts 2014

Vi venter på bussen

Regn, regn, regn, regn, regn, gråt, gråt, men varmere 😋 ja sådan er vejret herude nu og har været det et stykke tid - nu vil jeg snart gerne se solen igen.

Så nu er kunsten at prøve at få sit tøj tørt så det ikke hele tiden er fugtigt - så på med affugterne i lejligheden.

Uhm denne her weekend lykkedes det mig at blive syg - fed måde at tilbringe vores sparsomme fritid på - nå men Jakob var den perfekte opvarter - der skulle heller ikke så meget til da jeg sov det meste af tiden, ej spøg tilside han gjorde hvad han kunne for at prøve at hjælpe mig, tak for det min skat.

Siden sidst jeg har skrevet, er der sket følgende:

Endnu en coffemorning i HIWC er gennemført, denne gang skulle jeg guide en meget nervøs Japansk dame ind i kvindeklubbens lyksaligheder :-).

Jeg dyrker nu Pilates 3 gange om ugen og selv om jeg ikke troede, at jeg ville kunne lide det - så er jeg faktisk blevet fan af det. Jeg går et sted der hedder Zenith Yoga - og stedet er en lille oase - alle er fantastisk søde og vores instruktør Helena er virkelig dygtig og kompetent. Udover at lære øvelserne så får jeg jo også en gevindst oveni - nemlig at lære alle øvelsernes og musklernes navne på engelsk.

Så er der igen kommet gang i vores English Conversation group, hvor vi mødes hver tirsdag formiddag et par timer.

Så har jeg fået en sød veninde Barbara som er fra Tyskland, vi deler mange timer sammen.

Så er vi nogle stykker som synes at det er sjovt at tage de lokale busser rundt i Hanoi og opleve de mere lokale steder - så det prøver vi at gøre 1 x ugentligt - og det er vældigt sjovt og meget anderledes. På den første tur oplevede vi at billetmanden var skide fuld og ikke kunne gå lige - tilmed havde han sat sin telefon på medhør så vi alle kunne deltage i den vidunderskønne vietnamesiske musik 😲imens han selv faldt i søvn.

Så har jeg været så heldig at blive inviteret med i en gruppe af danske "piger" og den aften hvor jeg deltog spillede vi Bezzerwizzer: Året der gik 2013. og det var vældig sjovt - selv om jeg først lige er kommet, så var der meget jeg ikke vidste om året 2013. Denne gruppe mødes ca. 1 x mdr. da flere af dem arbejder herude - men også skønt at kunne tale dansk og ikke mindst også at kunne vende en masse faglige ting.

Jakob og jeg tilbringer weekenderne med lange gå- og cykelture - ofte viser jeg Jakob nogle af de steder hvor jeg har været på mine guidede ture. Jeg har fornylig været på en guided tur igennem Old Town i Hanoi - meget meget interessant og meget jeg ikke vidste - ja lidt klogere bliver jeg også.

Så mødes vi både med nogle af Jakobs kollegaer/samarbejdspartnere til middage og frokoster på forskellige resturanter, men det hyggeligste er nu at komme hjem til vietnameserne privat og opleve hvordan de bor og hilse på deres børn også.

Åh ja, så har nabo bygningen lige fået et mega skilt op, som tager lidt af vores udsigt - og med grimme rustne stivere til at holde skiltet oppe med - men det kan jo ikke ses nedefra - men kun fra vores balkon. Så har der gået arbejdere oppe på taget (5 sals højde) og sat skiltet op. uha uha. Taget går lige forbi vores vinduere - så det er da godt vi ikke går nøgne rundt - så ville arbejderne vist få et shock og falde ned. Nå men det er da godt at gardinerne kan trækkes for. Det giver da en slags privatliv.

Så er det rigtigt dejligt når jeg får hilsner hjemmefra enten på mail eller FB eller når der kommer en opringning til os på skype - det er altid skønt at høre nyt hjemmefra.

Jeg kommer lige et lille smut til DK 12-25 marts og hilser på.

Hav det nu godt så længe

 

 

 

 

 

 

Mandag den 10. februar 2014

Godmorgen herfra Hanoi

Nu er det en måned siden jeg har skrevet sidst :-) og vist på tide igen at komme igang igen.

TET (det kinesiske nytår) er ovre og alle er så småt begyndt på arbejde igen.

Siden sidst har vi været på Bali i 2 uger , se mere under sektionen Bali - når jeg kommer så langt. Jeg er endnu ikke helt færdig med at lægge billeder op fra vores juletur med ungerne.

Det tager sin tid at oploade billeder, da den internetforbindelse vi har ikke er verdens hurtigste og nogle af billederne bruger jeg også tid på at redigere og finjustere.

I den mellemlæggende tid siden jeg skrev sidst har vi spist frokost med en rigtig sød familie fra Grønland, desværre for os er de taget tilbage til Grønland igen, men sådan er det jo at være udstationeret, nye kommer til og nogle rejser videre.

Så har jeg været på en privat guided rundvisning på SOS klinikken, det er den klinik vi hører til hvis vi skulle være så uheldige at blive syge, tak til Maeve for en informativ rundvisning.

Så har Finn (Jakobs tidligere chef fra VE) været herude og afslutte Ha Nam projektet, Jakob tog nogle dage fri for at være med til at afslutte projektet. Jeg var med Finn ude og se projekterne for sidste gang og sige farvel til alle, vedmodigt men også skønt at se at de ideer og projekter som er blevet sat igang lever og fungerer i bedste velgående. En af de lokale har skabt sig en indbringende virksomhed ved at bruge orme til at kompostere, bedre vandrensning  m.m.

Så har jeg været på en guided tur omkring West Lake (den store sø vi bor ud til) og set og hørt historierne omkring de forskellige templer som ligger her. Været på besøg i en meget smal gade hvor der opdrættes akvariefisk, der er sågar et fleretagershus med akvariefisk på hver etage.

Har også været på udflugt med HIWC til en landsby hvor der produceres nudler.

Og tro det eller lad være, du kan få farvet din fisk i den farve du ønsker - det er da noget af det mest skøre jeg længe har set - gad vide om farven er vandfast HA HA.

Så vil jeg så vidt muligt deltage i Pilates 3 gange om ugen.

Det er ikke så tit vi laver mad selv, da det er meget billigere at gå ud og spise på de lokale steder, du kan på en skøn ret mad til 10-20 kr. Men en af dagene fik jeg bare sådan lyst til lave maden selv. Så mig afsted ned til de lokale kvinder for at købe en masse grøntsager også nogle som jeg ikke vidste hvad skulle bruges til, men prøves af det skulle det. Ind på en hjemmeside og bestille en stor kylling MUMS, jeg havde ikke lige taget højde for at da kyllingen blev leveret, at den var frossen, griner, så det med det hjemmelavede mad blev så udsat til dagen efter - men skønt det smagte det.

Vejret herude er stadig meget omskifteligt, den ene dag over 20 gr og den næste dag 10 gr. og gråt.

Savner Jer derhjemme

 

Lørdag den 10. januar 2014

Nu er det pludselig blevet lørdag og en uge siden mine dejlige børn og deres kærester er draget hjem til Danmark igen - savner dem.

Som jeg skrev forleden har jeg været til modeopvisning, og jeg må sige at det er noget fantasifuldt tøj der bliver designet - noget af det kan jeg virkelig godt lide (se billeder i albummet) - fandt en frakke med pingviner på :-).

Jeg har siddet bag på en scooter, hvor køreren er en tysk kvinde (Barbera) som jeg så småt er begyndt at se - hun var så sød at invitere mig hjem til sig selv og give frokost - derefter blev jeg optaget i en læsekreds (hvor vi læser nogle lette bøger på engelsk, for så at læse en passage op hver især, og så tale om bogen - gruppen mødes 1 gang om mdr.

Den næste bog som vi skal læse hedder The Dare af John Boyne.

Gruppen består af en blandet flok hvor vi er i samme båd mht. at vi skal have udvidet vores engelsk.

Så har jeg været på en guidet cykeltur langs den røde flod sammen med 14 andre kvinder - turen foregik af små grusveje, imellem grøntsagsmarker, bananplantager, højt græs, en udtørret flodmunding - det var rigtigt sjovt og udfordrende, ikke mindst fordi var længe siden jeg har rørt mig så meget - av min popo.

På vores tur så vi bla. masser af smukke komquat træer (små appelsintræer) og masser af blomster som er ved at blive gjort klar til Tet herude.

Små illegale flodhuse - hvor der bor nogle familier som ikke er registreret i Hanoi og derfor ikke kan få deres børn i skole.

På vores vej så vi også en nøgen mand ligge i græsset - ved ikke lige hvem der blev mest overrasket - ham eller os - nok ham - da der kom 15 cyklende kvinder forbi 😀.

Turen tog 3 timer og vi var alle godt trætte da vi endelig kom retur - men jeg er helt sikkert klar næste gang der bliver arrangeret en sådan tur.

Tirsdag den 7. januar 2014

Kære Læsere

Nu er hverdagen også startet for os her i Hanoi - Jakob er tilbage på arbejdet igen og har en masse møder i den nærmeste fremtid.

Julepynten er pillet ned og gemt væk - så nu skal skal vi finde et billede at hænge op på væggen.

Aktiviteterne i HIWC (Hanoi International Womens Club) starter også så småt op igen.

I denne uge skal jeg besøge Chula (www.chula.es) som designer tøj, og så skal jeg på en guided cykeltur i det grønne område omkring Hanoi, hvor vi skal se hvordan alle forårsblomsterne og træerne gøres klar til Tet (det vietnamesiske nytår).

Mandag den 16. december 2013

Nu tager vi hul på den sidste uge inden mine dejlige børn og deres kærester kommer ud og holder jul med os.

Nu er det faktisk også lykkedes os at få lejligheden en smule juleklædt.

I disse dage er det regnfuldt og koldt - så vores aircon er sat til at varme, og i dag er der lovet regn hele dagen - så jeg gider ikke bevæge mig ud - men fra i morgen skulle det blive bedre igen.

I sidste uge har jeg deltaget i et intermistisk engelsk-kursus i Womens Club og det var rigtigt sjovt - denne gruppe mødes forskellige steder og tager ud og oplever noget, samtidig med at vi kommunikerer på engelsk. I tirsdags mødtes vi hjemme hos en schweisisk kvinde hvor vi julehyggede og udvekslede gaver. Gruppen består af kvinder fra Japan, Korea, Philipinerne, Sydafrika, Tyskland, Schweiz og så lige mig fra DK. Denne gruppe vil jeg glæde mig til at fortsætte med i det nye år.

Jeg har også været til Coffee morning med HIWC i torsdags, hvor besøget gik til UMA (vores svar på Ikea). Her fik jeg købt lidt mere til vores lejlighed bla. sofapuder, vase m.m.

Motionen er det ikke blevet så meget til, en kort løbetur er alt indtil nu. Men jeg vil starte op i det nye år - når allede de udtationerede er vendt tilbage hertil.

Lørdag blev vi hentet af nogle af vores vietnamesiske venner (i en stor ny merzedes med lædersæder). Vi skulle købe julepynt inde i midtbyen af Hanoi, i en af de små gader, alle de bittesmå butikker var overfyldt med julepynt, det  var godt nok sjovt at prøve.

Lørdag aften var vi ude og spise med en grønlandsk famile på den gode buffetresturant Zen. Vi fik serveret små stegte fugle se billede - jeg smagte dem ikke - men vi gjorde store øjne da vi så dem.

Søndag var vi ude og besøge et af de projekter som Jakob arbejde med før - vi var med til et træningsseminar og det var sjovt at hvor meget de lokale går op i at være med til at bestemme hvilke forbedringsmuligheder der skal gøres først (affaldssortering, rengøre deres vanddamme m.m.)

Besøgte et sted hvor der var blevet lavet dræn (så der ikke er den grimme luft fra køer og grise). Og mens vi stod og kikkede kom de lokale til og gav deres besyv med.

Vi spiste frokost på en lokal resturant, hvor vi fik serveret gedekød, det stegte smagte godt,men jeg går i sort når der bliver serveret blodbudding med peanuts 🤒

 

 

 

Mandag den 9. december 2013 - ny uge begynder

Håber at I alle er kommet helskinnet igennem orkanen derhjemme og at der ikke er sket for mange materialistiske ødelæggelser.

Herude er vejret dejligt - omkring 24 gr.  og hæ hæ har ikke haft strømper på siden jeg ankom, Solen ser vi ikke meget til - her ligger en slags tåge (smog) henover hele byen 👎, og det er heller ikke godt for min allergi.

Lørdag formiddag cyklede vi rundt om westlake en tur på 18. km, sjovt at se hvordan vietnameserne trækker ned til søen for at få lidt ro og ikke mindst kæresteparrene lidt tid for sig selv.

Mange udstationerede cykler eller løber omkring søen meget  tidligt om morgenen inden de skal på arbejde. Jeg overvejer at tilmelde mig noget som hedder Boot Camp (træning udendørs, hvor de bruger de omkringliggende områder til at træne i) for det er til at betale i modsætning til fitnesscentrene herude som koster 3-4 gange så meget som derhjemme.

I fredags var jeg til frokost i Hanoi International Womes Club - på Hanoi Opera Hilton Hotel - tja jeg fik da hilst på nogle andre damer - men lige det med selskabslege iført hårbøjle med nisser på bliver vist ikke rigtig mig - griner.

I lørdags deltog Jakob og jeg i nordisk julefrokost arrangement, med skandinavisk julemad, dans og drikkevarer ad libitum.

I går søndag - blev en stille og rolig dag - dog fik vi købt en skoreol og nogle bambuskurve.

I hele byen går der piger rundt med cykler belæsset med blomster - og det kunne jeg ikke stå for, så jeg købte 50 langstilkede røde roser for 100.000,00 Dong (ca. 35 kr.) - men kom så i tanke om at jeg ikke have en vase at sætte dem i - hi hi  men fandt da på at skære toppen af en 5 ltr. vandflaske og vupti en vase er født.

 

Tirsdag den 3. december 2013

Har købt cykler og jeg har haft min ilddåb i den hektiske trafik i byen, det er nok ikke noget jeg vil gøre så mange gange - så hellere cykle omkring Westlake og ud i de mindre trafikerede områder.

Jakob derimod kaster sig bare ud i trafikken og så afsted 🙂

Mandag var vi i lufthavnen og hente de bagage som vi har fået sendt herud, og hvis jeg kunne ville jeg have taget video af seancen - det var godt nok et studie i papirnusseri og ikke mindst arbejdsgange. Det tog 2 timer at få vores ting udleveret + yderligere et par timer som Jakob måtte bruge i sidste uge men alligevel ikke kunne få vores ting udleveret på grund af at mit navn også stod på forsendelsespapierne

I aften skal vi ind på den Danske ambasade til julegudstjeneste og forhåbentlig også hilse på nogle af de andre danskere som er bosiddende her i Hanoi.

Vi har i øvrigt en beboer som larmer helt vildt oppe på taget sent om aftenen (kat/rotte ) og det er ikke rart for det larmer rigtig meget og jeg blev helt vildt forskrækket og lidt skræmt. Forhåbentlig får udlejer snart styr på det.

Lidt julestemning er der da også blevet til - selv om det ikke helt er det samme i 24 gr. og sol

Lørdag den 29. november 2013 - Ankomst

Kære alle.

Så er jeg kommet godt frem til vores lejlighed i Hanoi.

Dejligt at se Jakob igen og skønt at vi igen skal udforske Vietnam sammen igen.

Lejligheden har en fantastisk udsigt over West Lake,  og der er også mange butikker og cafeer hvor vi bor.

Lige nu er klokken 18. herude og alle lysene er tændt over byen flot syn og her fra 6. sal hvor vi bor kan byens puls godt mærkes,  men denne gang på en mere rolig måde en sidste gang vi var afsted.

Lejlighed er perfekt  - dog mangler den lige det kvindelige touch :-) og det vil jeg glæde mig til at gå igang med.

I dag har vi lige været kort i supermarkedet for at indkøbe det mest nødvendige - i morgen skal vi ud og købe service m.m. for det er der stort set ikke noget af - men så får vi også selv lov til at bestemme hvad vi vil have.

Jeg skal nok tage en masse billeder - bare fra vores udsigt over søen og de omkringliggende omgivelser sker der hele tiden noget.

Hav det godt derhjemme

Kh Jakob og Mona

Mandag den 25. november 2013 - Lige inden afrejse

Nu er jeg gået ind i min sidste uge med ferie, inden jeg tager afsted for at gøre Jakob selskab i Hanoi.

Jakob får nøglerne til vores lejlighed på fredag - så når jeg ankommer lørdag formiddag, skal jeg se vores nye lejlighed for første gang :-) - det er skønt at vide at vi bare kan flytte ind med det samme.

Jeg glæder mig til at kunne gøre lejligheden personlig og ikke mindst klar til at mine børn og svigerbørn kommer og besøger os hen over jul og nytår.

Herhjemme er der stadig en del ting som skal ryddes op og pakkes ned - og ikke mindst de sidste farveller til familie og venner.

Jeg skal nok tage en masse billeder når jeg kommer frem, og lægge den her på siden.

Billeder af lejligheden ligger under: Lejlighed i Hanoi

 

 

 

Annette Boesen 03.03.2014 11:09

Hej Mona og Jakob. Har lige set alle billederne og læst en del dagbogsnotater. Det lyder da, som om du har ret travlt Mona og trives med det. Super flot.

| Svar

Nyeste kommentarer

31.03 | 23:17

Hvor kommer I dog til at savne disse smukke steder i verden - og hvor jeg kommer til at fortryde ikke at tage imod jeres gæstfrihed.

27.03 | 17:05

Hej med jer - tænk at der nu er gået næsten 1,5 år - forrygende. Men det bliver nu rart at få greveparret hjem igen, så vi kan få lidt hygge i det danske land.

20.12 | 12:10

Kære venner i det fjerne - tak for alle de gode historier dernede fra. Det er hyggeligt at læse om jeres - læs Monas - oplevelser -

07.07 | 12:36

Hej Mona og Jacob
Det har været dejligt at kunne følge jer. Hvor har I oplevet meget. Vi glæder os til at høre mere og se jer igen. Kram Jess og Majken