28/9-2014 -

Tirsdag den 31. marts 2015

Hallo hoalloe

Jakob og jeg har været i Luang Prabang, Laos i weekenden

Hvis du har lyst til at kikke billeder m.m. så se under linket.

God tirsdag herfra

Onsdag den 25. marts 2015

Så er jeg her igen :-)

Regnvejrsskyerne er her stadig, gætter på at de græder over at vi skal hjem, griner.

Nu havde vi fundet det flyttefirma som skulle varetage at skibe vores ting hjem og aftalt en pakkedato men så viser det sig at vi ikke selv kan få lov til at vælge hvilket firma vi må bruge. Da Jakob er ansat under udenrigsministeriet så er det deres flyttefirma vi skal benytte, så det betyder at vi skal til at starte næsten forfra, med besøg af en agent osv. osv. Ydermere har de ikke kontaktet os endnu, håber dog på at det hele går op i en højere enhed og pakkedatoen kan blive den 7. april.

Nå men udover det så har Jakob og jeg været på yogacykeltur, til middag hos en medarbejder på ambasaden, oplevet earth hour show en uge før alle jer andre.

For mit eget vedkomne er jeg så småt begyndt at sige farvel til de mange mennesker jeg har lært at kende herude, ikke noget med et stort farvelparty men bare mødes under de vanlige former.

I den kommende weekend smutter vi en tur til Laos, nærmere Luang Prabang (mere herom senere).

Kærlige hilsner og på snarlig gensyn.

P.s. lægger også lidt nye billeder op.

Mandag den 9. marts 2015

Kære trofaste læsere

Så er vi tilbage i vores lejlighed i Hanoi igen - dog ikke ret meget længere, da vi begge kommer hjem medio april.

Jeg har ikke så meget a berette lige nu, ud over at det har været dejligt at se familie, venner, kollegaer derhjemme men også skønt at komme tilbage til vennerne herude.

Vejret er desværre meget trist og gråt, det støvregner hele tiden - SUK men så kan jeg glæde mig over at I derhjemme har fået det skønneste forårsvej med sol og klar blå himmel, husk lige at gemmen noget til os.

Vi har allerede haft besøg af 2 flyttefirmaer  som skal fragte noget af vores godt hjem igen, og venter med spænding på deres tilbud

Nok for nu  - da der ikke lige pt. er noget nyt under regnvejrsskyerne. 👎

P.s. Lægger lige lidt billeder ind på siden under Danmark,

Onsdag den 4. februar 2015

TET træ

Kære læsere, som I kan se har jeg ikke skrevet siden sidste år 😉men tilgengæld lagt en masse billeder op på hjemmesiden www.pingvinmomsen2. fra vores tur til Tasmanien. Kik endelig ind på den side også, flere billeder vil løbende blive lagt op.

Af nyheder er der ikke mange, hverdagene går sin stille gang herude også. Jakob arbejder mere og mere for at få så meget sat igang/afsluttet inden hans kontrakt ender 2. maj.

Har været på en yogacykeltur - lyder underligt men faktisk kan det lade sig gøre at lave yoga øvelser med sin cykel som værktøj. (se billederne i fotoalbummet)

Hækle/strikke gruppen knit for nam (velgørenhed) har nu næsten 4 færdige tæpper, og de første tæpper skal gå til nogle handicappede børn/unge som bor hos nogle nonner. Disse nonner får ingen offentlig støtte er afhængige af hvad frivillige bringer dem. Så vores varme tæpper vil blive godt modtaget.

Pilates træner kurset er overstået, men der er stadig lang vej til at jeg er helt færdig.

Så er jeg blevet prøveklud hos en dansk kvinde som vil starte op selvstændigt herude, hendes uddannelse er psykomotorisk behandler (det der før hed afspændingspædagog). Håber at ved hendes hjælp jeg kan få has på spændingshovedpiner :-)

 

På fredag skal jeg på en guided fototur for at tage billeder af blomster m.m. herop til TET (kinesiske nytår).  Alt er hektisk herude op til TET - ligesom op til jul hjemme.

Ellers er der nedtælling til at vi tager hjem på ferie til DK i næste uge 😀

I lørdags var vi med vores venner Barbara og Greg en tur ud og besøge Ancient Village (en slags frilandsmuseum).  se mere under Ancient Village.

 

 

 

 

Tirsdag den 16. december 2014

Så nærmer tiden sig for vores afrejse til Melbourne og Hobart, vi starter med en overnatning i Melbourne hos nogle venner for derefter at flyve til Hobart, hvor Jakob vil blive i 2 uger og jeg giver den lige lidt ekstra gas og bliver i 3 uger. Vi skal bo privat hos Vicki og Ian noget af tiden, men ellers skal vi rundt på øen for os selv, noget af tiden.

I kan følge os på www.pingvinmomsen2.dk

Tja hvad er sket siden sidst:

Jeg har endelig besluttet mig for at tage instruktørkurset i Pilates til Januar :-)

Vi har været til nordisk julefrokost med alt hvad hjertet begærede af mad og drikke.

Jakob arbejder stadig mere og mere og nogle af tingene er stadig op ad bakke, men der er heldigvis også ture til andre steder i Vietnam både med lokale og hans danske kollegaer.

Så har jeg været til julegudstjeneste på den Danske ambassade med den danske præst fra Singapore (tror jeg  nok hun kom fra). Ganske hyggeligt og så fik jeg set ambassadens nye lokaler også.

Jeg besøgt en sterainlysfabrik som ligger lige ved det store blomstermarked, troede ikke at det var til at drive sterainlys op - men jubiee det var det.

Oliver mit plejebarn har fødselsdag i dag og han bliver 16 år - tillykke. Jeg overværede en skoleforestilling på Olivers skole - så herligt at se alle børnene optræde :-)

I disse tider er det bazar, udsalg, loppemarkeds tider, så det benytter vi os også lidt af.

Og så lige den med IKKE at købe mere - hi hi - den holder ikke så længe, jeg har fået et meget stort maleri (hvidt med hvide lotus - skal ses) og et flot smykkeskrin.  så det ender med at bliver en container der skal fyldes op med alskens godt når vi skal hjem.

Forleden var jeg inde på et marked i byen med en veninde (Don Xuan marked) og der oplevede vi en politirazzia - alle løb ud af marked med store sække på ryggen, og kvinderne råbte og skreg af politiet. Mange køber ikke dokumentererede varer fra Kina (det burde faktisk stoppes ved grænsen) og kan ikke vise officelle papier på det, men med penge i en kuvert under bordet herude kan alt lade sig gøre, desværre er Vietnam en af de mest korrupte lande i verden. Nå det kan jeg fortælle en lang historie om - men den må I få når vi er hjemme.

Jeg har været til frokost og en travetur inde i byen med en tysk dame (Beate) som arbejder som bedstemor aupair (fantastisk titel synes jeg).

Har været til julehygge i yogacentret også - i deres lille cafe laver de det skønneste vegetar mad :-) mums.

I søndags har vi været ude og bowle med vore Polske venner Barbar og Greg - til megen morskab for os alle, nå tja måske for nogle mere end andre - griner.

Her til eftermiddag skal jeg mødes med Knit a Square gruppen (os der hækler/strikker firkanter som skal blive til tæpper til børnehavebørn - velgørenhed).  Vi skal samle vores første tæpper i dag :-).

Nok for denne gang - nu må I følge os på www.pingvinmomsen2.dk frem til 11. januar 2015.

Rigtig god jul derhjemme - I vil være i vore tanker.

Knus herfra

 

Mandag den 24. november 2014

God herlig mandag morgen herfra og i skrivende stund sover i forhåbentlig jeres skønhedssøvn derhjemme 😙

Herude er temperaturen ved at nærme sig de 28gr og fugtigt igen, suk nu har det lige været så rart ikke at skulle tænde for airconen.

Byggeriet næste dør larmer også i weekenden selv om vi har fået at vide at det ville de ikke gøre, så Jakob har endnu end gang skrevet til vores udlejer for at gøre dem opmærksom på det, og lørdag morgen omkring kl. 8.00 gik en englænder helt amok og råbte og skreg af arbejderne og nu skulle de f.... stoppe med at bore, hi hi rart at se at det ikke kun er mig det går på.

Jeg har ellers svoret at nu skal jeg ikke købe mere, hverken billeder, pynteting,tøj osv. for vi har jo ikke plads til alle de ting hjemme i vores hus i Danmark, men alligevel sniger dig sig ting og sager ind alligevel. Dog skal siges at nogle af tingene er gaver. (hæ hæ den undskyldning kan jo altid bruges).

Sidste lørdag blev vi ringet op om morgenen af vores polske venner og spurgt om vi ville med ud på en gåtur i Tam Dao (bjergområde ca 1,5 times kørsel fra Hanoi) og det sagde vi ja tak til. Smukt område, kølig temperatur og tåge den da vi var der men det ødelage ikke oplevelsen.

Sidste søndag var jeg på en hel dags tur på den røde flod (Jakob var desværre syg). Båden var noget skod og turen i det hele taget ikke værd at skrive hjem om :-(.  og vi havde tilmed betalt pænt mange penge for turen. Jeg kendte flere som var med på turen, så lidt hygge var der dog. Vi var så heldige at få refunderet 1/2 af Jakobs billet pris selv om det i bund og grund ikke kunne lade sig gøre.

Igår afholdt Hanoi International Womens Club sin årlige velgørenhedsbazar på den internationale skole i Hanoi, og vi deltog også både med at hjælpe til i den danske bod og selvfølgelig købe lidt her og der, griner. Men det er imponerende at se så mange lande repræsenteret med hver deres bod pyntet op med netop deres lands kendemærke. Der skete noget alle vegne, næsten ligesom at være til festival.

Så har jeg også lige været en tur omkring lægen igen, denne gang fordi der åbenbart var gået infektion i mit brandmandsmærke som jeg fik for 4 uger siden. Jeg blev lige sat på en hestekur i 5 dage med pencilin, allergipiller og så lige noget creme til at smøre på. Håber nu at det går den rigtige vej.

Forleden aften bestilte Jakob og jeg Suschi fra en af resturanterne i nærheden, og opdagede at der var 2 forskellige prislister, en pris hvis du ringede til dem og en anden pris hvis du bestilte via en hjemmeside (det skal siges at der normalt ikke er forskel i priserne uanset hvordan du bestiller mad). Efter noget skriveri frem og tilbage og nogle dårlige undskyldninger fra dem begge, lykkedes det os at få 10% nedslag på vores næste bestilling og et gavekort på 350.000 vnd. (98 kr).

Ellers ikke så meget mere herfra bortset fra at jeg så en rotte på vores balkon forleden dag, og nu er der lagt en slags rottepapir derud (dvs noget være klisterstads) fangst: en lille fugl og et styks rotte, dyrene bliver bare limet fast til stadset og kan ikke flytte sig, og vil i princippet bare dø af sult, hvis ikke jeg lige må hente vagten og bede dem om at slå dyrene ihjel og fjerne dem med det samme da det er mere humant.

 

Kh herfra

ps. lægger også lige lidt billeder op

 

 

Onsdag den 5. november 2014

Siden sidst:

Vi har besluttet at blive boende i vores lejlighed, trods larmen i dagtimerne, Jakob har forhandlet huslejen ned :-)

Har også været på en rigtig dejlig weekend med et Polsk par vi har lært at kende (Barbara og Greg). Vi har været ved kysten til et sted som hedder Sam Son, på et skønt resort.

Se mere under fanen: Sam Son.

 

Har også besøgt en landsby hvor kvinderne laver det tradionelle vietnamesiske hatte.

Se mere under fanen: Conical Hat Village

 

Jeg overvejer at tage træningskursus som underviser i Pilates til Januar, så i øjeblikket giver jeg den gas til timerne herude for at blive så klar som muligt.

Hav de godt så længe

Kh herfra

Onsdag den 29. oktober 2014

Jeg har i går været på en fantastisk tur - se mere under fanen Dai Lai

 

🙃

Mandag den 27. oktober 2014

God herlig mandag til mine trofaste læsere.

Husk lige at kikke under fanen om Mai Chau - og læs og se billederne fra vores fantastiske tur.

Hvad er sket herude siden sidst, tja, dagene flyder sammen ligesom derhjemme - men lidt er da sket herude.

Lad mig prøve at skrive lidt om hvad der er sket siden sidst jeg skrev.

Pasning af Oliver går bare bedre og bedre og vi nyder bare at være sammen :-)

Har prøvet supermassage, med ansigts maske, skønt siger jeg bare at blive forkælet i 2 timer.

Været på en guided arkitekt gåtur inde i den gamle bydel af Hanoi.

Endnu en Coffeemorning med masser af kvinder på for lidt plads - men hyggeligt

Jakob og jeg har været på weekend i Ho Chi Mi byen for at shoppe, spise dejlig italiensk mad, og dovne i poolen.

I forbindelse med den Vietnamesiske kvindedag, spiste vi middag med nogle af Thu Anh og famile og i den forbindelse jeg en stor buket blomster af hendes mand - se billede.

Har afholdt dansk kvindeklubaften, masser af dejlig mad og ikke mindst masser af skøn snak, på dansk vel at mærke.

Har lært en Israelsk veninde at hækle - måske jeg skal nedsætte mig som underviser i strikning og hækling - det er vældig sjovt især når jeg skal prøve at forklare hvad en ret og en vrang/fastmasker heder på engelsk - men med god vilje og grin så lykkes det.

Er også blevet del af en gruppe Knit a Square, vores strikkede og hæklede firkanter skal bruges til tæpper som vil blive doneret til fattige børn i vietnam.

Se mere her: http://www.knit-a-square.com/

Er begyndt at deltage i en healinggruppe for at se om det er noget for mig - har her mødt nogle meget interessante kvinder og bare det at høre dem fortælle om hvad healing og meditation betyder og har altid har været en del af deres liv.

Har været til min første yoga time idag - efterfulgt af min sædvanlige pilatistime.

Desværre er en af nabobygningerne med at blive renoveret, dvs. at al indmand og vinduer m.m. tages ud, det der kun står tilbage er skallen på huset, og det betyder at der er en infalsk larm af den anden verden hele dagen inkl. hele weekenden, så vi er endnu engang begyndt at kikke på andre lejligheder - suk.

Og ikke nok med at hele vores lejlihed ryster, så starter familien som bor deres barn med at løbe kl. 6.30 om morgenen - og tænk vi har fået nye naboer - cafeen overfor har fået 2 geder, foruden alle de ænder som de har i søen. Gederne bræger hvergang der larmes med byggerriet :-) det er lige til at grine over - så lige nu GIV MIG EN ØDE Ø, tak.

Jeg vil slutte for denne gang og I må hygge Jer indtil da :-)

 

Søndag den 28. september 2014

Velkommen til dagbog nr. 2  - hvor mine skriverier fortsætter

Go herlig søndag til Jer alle 🙂

Jakob og jeg er en anelse søndagsdovne, da vi i går var til krebsegilde på den svenske ambasade, hvor vores ganer blev forkælede med masser af kredbs,snaps og andre drikkevarer, mødte nogle dejlige mennesker og nød at vejret var til at vi kunne side ude uden at svede.

Jakob fødselsdag blev fejret stille og roligt, jeg havde købt nogle forskellige øl til ham som han fik i gave, og hans sekretær kom med en stor fin buket blomster.  Oliver tegnede en flot dragetegning til Jakob - se billede - Vi gik ud og spiste om aftenen og personalet kom med et stykke kage med 1 lys i og sang happy birthday to you 🙃

Mine ugentlig pasning af Oliver går rigtig godt vi er ved at finde hinanden, og han har enda været hjemme hos os, hvor vi bare slapper af og tegner, spiller kort m.m. Han er virkelig en skøn dreng.

Jeg har også igen været på tur i de lokale busser sammen med Victoria fra phillipinerne, hvor det lykkedes os at køre forkert og vi måtte ende med at tage en taxa til bestemmelsesstedet.

Vi har også været til et komsammen party med HIWC på Hotel Intercontinental - hvor danseskoene ikke stod stille - også dejligt at jeg kunne præsentere Jakob for nogle af de kvinder jeg ses med og jeg kunne hilse på deres mænd.

Jakob og jeg var i sidste weekend på en lang cykeltur - jeg ønskede mig et af de fine fugleburde som kan købes herude - og hurra det lykkedes efter at vi havde været inde i et utal af butikker - tak for til tålmodighed Jakob.

Jeg er også blevet sat på en sjov opgave - at hjælpe Victoria at slå masker op til en strikket hue - det lyder let meeeeeeeeeeeen mine små grå kom lige på overarbejde - en ting er at forklare det på dansk - men at skulle forklare det på engelsk, det lykkedes med stor succes.

Jeg lægger lidt billeder ind på siden igen.

Hyg og hejsa herfra

 

Væbner Madsen 27.03.2015 17:05

Hej med jer - tænk at der nu er gået næsten 1,5 år - forrygende. Men det bliver nu rart at få greveparret hjem igen, så vi kan få lidt hygge i det danske land.

Væbner Madsen 20.12.2014 12:10

Kære venner i det fjerne - tak for alle de gode historier dernede fra. Det er hyggeligt at læse om jeres - læs Monas - oplevelser -

| Svar

Nyeste kommentarer

31.03 | 23:17

Hvor kommer I dog til at savne disse smukke steder i verden - og hvor jeg kommer til at fortryde ikke at tage imod jeres gæstfrihed.

27.03 | 17:05

Hej med jer - tænk at der nu er gået næsten 1,5 år - forrygende. Men det bliver nu rart at få greveparret hjem igen, så vi kan få lidt hygge i det danske land.

20.12 | 12:10

Kære venner i det fjerne - tak for alle de gode historier dernede fra. Det er hyggeligt at læse om jeres - læs Monas - oplevelser -

07.07 | 12:36

Hej Mona og Jacob
Det har været dejligt at kunne følge jer. Hvor har I oplevet meget. Vi glæder os til at høre mere og se jer igen. Kram Jess og Majken